Gifbeker nog niet leeg voor Harfsen

Almen 1

4e klasse E

16 oktober 2021 14:30

Anoniem

Sportpark sv Almen
Binnenweg 44
7218MB
ALMEN

Met één punt uit drie wedstrijden kent Harfsen een slechte seizoenstart en het was de hoogste tijd om een mooie serie neer te zetten om aansluiting te krijgen bij de vertrouwde (sub)top waar Harfsen de jaren voor Corona altijd bivakkeerde. Met een schuin oog kijkend naar het programma voor de komende weken werden er mogelijkheden gezien om de negatieve spiraal te doorbreken, te beginnen in de streekderby tegen Almen. Het werd een bizarre middag en ondanks een groot veldoverwicht en legio kansen kwam Harfsen wederom van de koude kermis thuis. Het deed zichzelf enorm tekort en leed volstrekt onnodig alweer de derde nederlaag in vier wedstrijden (2-1).

Hoewel het spel niet denderend was, dicteerde Harfsen gedurende de gehele eerste helft het spel. Het jeugdige Almen (met toch al zes punten) kwam er niet aan te pas en het wachten was op de voorsprong voor de mannen van trainer Wichers. Er kwamen meer dan genoeg kansen om de ban te breken maar telkens ontbrak het laatste stukje geluk en finesse. De goede wil en inzet waren absoluut aanwezig maar het viel allemaal net niet goed. Vlak voor de rust veerde het Harfsense publiek alsnog op toen de bal eindelijk in het net leek te verdwijnen maar typerend voor de wedstrijd stuiterde de bal via binnenkant paal weer terug het veld in. Het was een voorbode voor meer onheil.

In de tweede helft kreeg Almen in de gaten dat er ondanks het krachtsverschil misschien toch wel wat te halen was en het beet wat meer van zich af waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Harfsen was desondanks sterker en kreeg ook nu de beste kansen maar het lukte maar niet om deze te benutten. Langzamerhand zonk de moed bij Harfsen in de schoenen en de vrees voor de aloude voetbalwet nam toe: als je ze zelf niet maakt, komt er altijd een moment dat de tegenstander het wel doet. Het onwaarschijnlijke gebeurde een kwartier voor tijd. Door halfslachtig optreden was er ineens vrije doorgang voor een aanvaller van Almen en die liet zien dat een goal maken niet zo heel moeilijk hoeft te zijn (1-0). Het wedstrijdbeeld volledig op de kop maar daar had Almen terecht maling aan en het vierde de goal uitbundig. Met de moed der wanhoop probeerde Harfsen nog een keer aan te zetten en net toen het geloof op een goede afloop bijna geheel was verdwenen, prikte Chiel vijf minuten voor tijd de op dat moment meer dan verdiende 1-1 binnen. Harfsen wilde de volle winst en drukte door en kreeg ook in de laatste minuten nog een paar grote mogelijkheden om de overwinning alsnog binnen te halen. Het was Harfsen echter niet gegund vandaag en eenieder leek zich te moeten verzoenen met een puntendeling wat voor Almen zeker als een winstpunt voelde. De kater werd echter nog veel groter aan Harfsense zijde en wat niemand meer zag aankomen gebeurde in de 90e minuut. Ineens was daar nog een uitval van Almen en weer werd er weinig overtuigend verdedigd aan Harfsense zijde. Via de vingers van keeper Joost rolde de bal tergend langzaam het zijnet in. Het betekende alsnog een totaal onverwachte driepunter voor de thuisclub en zorgde voor een Almense vreugde explosie na afloop en niet de eerste enorme dreun van het seizoen voor de rood-witten uit Harfsen. Een nieuwe nederlaag was een feit en het ongeloof (aan beide kanten) was groot.

Harfsen zit overduidelijk in de hoek waar de klappen vallen en de wanhoop neemt met de week toe maar het is veel te vroeg om het seizoen af te schrijven. Het spel is niet zo beroerd als de ranglijst doet vermoeden en het zal een kwestie van tijd zijn voordat Harfsen zichzelf wel gaat belonen en de weg naar boven zal inzetten. Het komt goed!