Harfsen breekt de ban

Markeweg 10
7213GC
GORSSEL

Dat Harfsen nog maar 1 punt heeft na de eerste 4 wedstrijden is onbegrijpelijk. De gehele supporters schare is het er over eens dat het meer punten had verdiend want er wordt best goed gebald maar de doelpunten willen maar niet in het voordeel vallen. Vandaag moet het vlaggenschip tegen Gorssel, dat juist weer meer punten heeft dan verwacht. De ommekeer moet dus vandaag komen want, hoewel het Halloween is, zitten we niet te wachten op het degradatiespook dat altijd rondwaart in de onderste regionen.

Al snel laat Harfsen duidelijk merken dat ze de baas zijn op het veld. Technisch vaardiger laten ze de bal goed rondgaan waarbij telkens de vleugelspelers Chiel en Ruben worden gezocht die het veld goed breed houden. Achterin hebben Nick en Luc V de zaakjes goed voor elkaar waarbij de opbouw via de vleugelverdedigers Luc J en Paco een zekere optie is. Met Jasper als spelverdeler, Mark als onvermoeibare verbindingsspeler en Jochem met de nodige diepgang, kan spits Wilbert lekker in de bal komen, vasthouden en afleggen.

Het duurt niet lang of het is 0-1, Mark ziet de ruimte bij de tweede paal en vraagt bijtijds. Als hij dan direct de voorzet krijgt is het vrij binnenkoppen, de ban is gebroken. De opluchting is voelbaar bij spelers, bank en Harfsen publiek. Eindelijk wordt er weer gescoord en ook nog zo vroeg in de wedstrijd, dat is super belangrijk want voordat je het weet loop je weer achter de feiten aan en tegen jezelf te voetballen.

Harfsen blijft de baas op het veld, sporadisch komt Gorssel in de buurt van het doel van Joost terwijl Harfsen de ene hoekschop na de andere krijgt. De Harfsen supporters zijn aan het genieten en kunnen weer juichen als Jochem de 0-2 aantekent. Het is loon na hard werken, niemand verzaakt. Het is duidelijk dat coach Gertie het team als geheel voorop stelt en vertrouwen geeft, dan komt de individuele klasse vanzelf boven drijven. Eén van de uitblinkers is Chiel die steeds dreigend is en vlak voor rust de 0-3 na een steekpass van Jasper onder de keeper door schuift. Hij heeft even later zelfs de 4e op de schoen maar zijn schot gaat in het zijnet.

Na de rust denkt Wilbert zijn goaltje mee te pikken maar hij wordt terug gevlagd voor buitenspel. Wel is duidelijk dat Harfsen goed uit de kleedkamer is gekomen. Toch vlakt de wedstrijd wat af, kansjes worden geen kansen meer en Gorssel gooit wat meer strijd in de wedstrijd. Het wordt bij vlagen een vechtwedstrijd en het soms wat warrige fluiten van de scheidsrechter doet er ook geen goed aan. De kans op blessures is aanwezig en een paar keer moet er serieus gesponst worden door de verzorgers. Gorssel dringt aan, schieten zelfs nog een keer vol op de lat, in deze fase van de strijd verdienen ze misschien zelfs een goaltje, hoewel dat ook weer teveel van het goede zou zijn.

Tegen het einde wordt er volop doorgewisseld, deels om erger leed te voorkomen anderzijds om nog wat energie te brengen want de krachten nemen af. Het slotakkoord is voor Nick. Hij schiet in de laatste minuut een vrije trap van 20 meter binnen. Er is geen muurligger (dat fenomeen kennen we niet in het amateurvoetbal) en de driemansmuur springt met de rug naar voren zodat de bal alle ruimte krijgt om onder in de korte hoek van het doel te verdwijnen. Als meteen daarna wordt afgefloten staat de 0-4 op het bord en heeft Harfsen eindelijk laten zien dat het mee kan draaien in de top van deze competitie. Nu alleen nog even daar komen, daar is een winnende reeks voor nodig.