Harfsen scoort niet makkelijk

Sportpark 't Schoolder
7217TE
HARFSEN

Harfsen vindt zichzelf na 2 wedstrijden terug in het rechter-rijtje van de competitie met een schamel puntje. Een hard gelag want dat zijn ze niet gewend. Vandaag tegen Terborg moet dat opschuiven. Terborg heeft al wel een wedstrijd gewonnen en staat in de middenmoot. Mocht Harfsen winnen springen ze daar overheen.

Als de aftrap is gegeven door scheidsrechter Jansen uit Holten wordt al gauw duidelijk dat het weer een strijd zal worden om te winnen. Terborg heeft de verdediging goed staan en ook het middenveld domineert over Harfsen, dan is ook al duidelijk dat de beste kansen voor de gasten zijn. Het duurt dan ook niet lang of het is 0-1. Terborg komt vrij over rechts waarna de rechterspits de bal voorlangs trekt op de linkerspits, die hoeft de bal alleen nog maar binnen te tikken.

Gertie heeft genoeg gezien en besluit de boel om te gooien, Luc komt voor de verdediging te spelen, Kai voorstopper en Luc rechtsback. Jochem is de voorste punt van de ruit op het middenveld. Met een man meer op het midden is er meer overwicht. Maar meer balbezit zorgt nog niet voor meer kansen. De automatismen zijn er niet meer en het gaat moeizaam. Daarbij is de laatste bal vaak net niet goed en de afwerking te voorspelbaar. Dat is makkelijk verdedigen voor Terborg. Ze krijgen weer overwicht en in het laatste kwartier komt Harfsen er helemaal niet meer aan te pas. Het is door Joost en wat geluk dat de rust gehaald wordt met maar de minimale achterstand.

In de rust zet Gertie nog even alle poppetjes op de plek. Chiel komt er in voor Jasper zodat weer de driemans-voorhoede met een targetman en twee snelle vleugelspitsen in ere is hersteld, we gaan natuurlijk wel voor de winst. Het gaat warempel vlot van start, Harfsen is de bovenliggende partij nu, het is wachten op doelpunten. Maar weer zit het niet mee, je moet het geluk afdwingen zeggen ze dan, en dat schort er nu net aan. De bal scheert enkele malen voorlangs maar een vriendelijke voet, of welk lichaamsdeel dan ook, wordt niet gevonden. De keeper van Terborg kan er ook wat van als hij met een snelle reflex het schot van Mark buiten duwt.
Een half uur lang is vergeefs aangevallen als Terborg laat zien hoe het wel moet. Uit de spaarzame aanvallen halen ze veel meer rendement. Met de 0-2 en zelf even later de 0-3 trekken ze de wedstrijd op het droge. Dan is de scherpte er wel af want ze verzuimen de score verder uit te bouwen. Als het eindsignaal klinkt is duidelijk dat Harfsen vandaag kansloos geslacht is. Met de kopjes naar beneden zoeken de spelers de kleedkamer op.

Gek genoeg staat Harfsen met het ene punt uit 3 nog steeds o de 9e plaats. Alle ploegen hebben al punten verloren en drie ploegen staan nog puntloos onderaan. Dit betekent dat alles mogelijk is in deze competitie. Volgende week Almen, dat MOET drie punten opleveren.