Harfsen makkelijk langs RDC

Sportpark 't Schoolder
7217TE
HARFSEN

Nu het eerste van Harfsen het doel heeft gevonden moeten de punten ook in de komende reeks binnen geharkt worden om de weg omhoog door te zetten. Tegenstander RDC lijkt dan een goed begin, de gasten uit Deventer hebben nog maar 1 punt (Harfsen inmiddels 4) dus als alles goed gaat kunnen we aanhaken.

Coach Gertie heeft echter personele problemen. Enkele sterkhouders hebben een vrienden uitje in Düsseldorf (Fußballspiel Zweite Liga kucken en Schweinen braten mit Bier nachher) en een zieke zorgen ervoor dat drie basisspelers vervangen moeten worden. Logische vervangers zijn Arthur en Thijs terwijl ook Kai weer van de enduromotor af is.

Harfsen begint weer sterk, meteen laten we zien dat het menens is, wij gaan de punten meenemen. De eerste opgelegde kans is voor Wilbert, alleen voor de keeper moet hij scoren maar de keeper wint dit keer. De toeschouwers gaan er eens goed voor staan. Het mag dan waterkoud zijn, dit wordt weer een leuke wedstrijd om naar te kijken, zo is de gedachte.
Het zal niet waar zijn, de eerste de beste kans van RDC vliegt er in. De linkerspits krijgt ietwat fortuinlijk de bal mee, zet goed door en scoort in de lange hoek, Joost is kansloos, 0-1.
Wat een domper, en het zal toch niet… Wilbert mist zijn tweede opgelegde kans en ook een derde kans gaat er niet in. Is het weer zo’n dag? Goed voetballen maar het laatste zetje geeft problemen, zo is het ook in de eerste vier wedstrijden gegaan. Groot is dan ook de opluchting als Ruben halverwege de eerste helft wel het net weet te vinden. De opluchting is van de spelers, de coach en de toeschouwers af te lezen, nu doorzetten. Gelukkig gebeurt dat ook. Chiel kan net de bal voor de graaiende handen van de keeper wegtikken en de bal beland in de bovenhoek, prachtige goal en , nog belangrijker, de voorsprong, 2-1.  RDC heeft weer een moeilijke middag, ze zijn druk bezig met een verbetertraject, getuige de video analist die de verdediging filmt. Het blijkt keeperstrainer Demmers te zijn die genoeg te analyseren krijgt. De beste man van RDC is de spits die echter vakkundig uitgeschakeld wordt door uitblinker Kai. De spits komt steeds goed in de bal maar schaduw Kai zit hem steeds op de huid en tikt hem vaak de tweede bal na de aanname van de voeten met zijn lange benen.

In de rust moet de volgende sterkhouder vervangen worden, Mark is niet alleen een dynamische middenvelder maar ook autodidact gitaarvirtuoos en moet zo optreden op Bull Rock in Laren. Coach Gertie kan het hebben, trekt nog een Klumpertje uit de la, Bassist Dylan heeft vandaag geen optredens en kan zeker ook het niveau van vandaag aan.
De tweede helft geeft het zelfde beeld, Harfsen is sterker maar heeft moeite kansen te creëren. RDC gokt op de counter maar krijgt echter geen grote kansen. Het wachten is op de veilige marge, want nog steeds is er de dreiging dat het maarzo gelijk kan worden. Het is pas in de 65e minuut als die marge er komt. Chiel is weer de gevaarlijkste man en heeft een goeie schiet richting tweede paal. De keeper krijgt er nog een hand tegen waardoor de bal ploft voor de goed meegelopen Ruben, 3-1.

Hierna is het uitvoetballen, het wordt al donker en het voetbal wordt wat slordiger, zelfs Kai heeft een paar mislukte passes maar dat neemt niemand hem vandaag meer kwalijk. Ook RDC zit er door heen, hebben zich neergelegd bij het verlies.
Gek genoeg heeft Harfsen nog een opleving in de laatste 5 minuten, de ruimtes worden groter en Chiel kan de bal binnendoor steken op Jochem die de 4-1 eindstand aantekent. Hebben de trouwe toeschouwers ook nog een toetje.

Kijkend naar de stand verwacht je een enorme sprong, maar dat valt tegen. We zijn wel over EGVV heen maar ook Helios heeft gewonnen zodat we nu op plek 9 met 7 punten staan. Volgende week OBW, die staan 11e. We gaan dus voor een serie.

Harfsen – FC RDC 4-1 (2-1). 7. Kai van den Belt 0-1, 16. Ruben Wassink 1-1, 34. Chiel Jimmink 2-1, 65. Wassink 3-1, 90. Jochem Leunk 4-1.