Sponsors

Flinke zepert van Harfsen 1

Harfsen 1

1 - 2

OBW 1

Competitie

4e klasse E

Datum

13 november 2021 14:30

Scheidsrechter

A.C.M. IJsendorn

Accommodatie

Sportpark 't Schoolder
Reeverweg 36 A
7217TE
HARFSEN
tel. 0573-431350

Het zou eigenlijk een vrije dag zijn voor het keurkorps van Harfsen maar deze wedstrijd tegen OBW (Ooy Blauw Wit) uit Zevenaar kon nog ingehaald worden. Het houdt wel in dat de man in vorm, Chiel, er niet is, hij had netjes op de vrije zaterdag zijn vriendenuitje geboekt en mist nu de ultieme kans om aan zijn doelsaldo te werken. OBW immers, staat met 1 punt in de onderste regionen. Net boven koninklijke UD, die treft Harfsen volgende week. De ultieme kans dus om te stijgen op de ranglijst.

Er zijn nog al wat omzettingen nodig want ook target man Wilbert is niet van de partij. Het betekend dat Jasper in de spits staat, Luc Valkeman linksbuiten en Arthur Wichers als centrale middenvelder.
Het gaat nogal stroperig. Harfsen is zoals verwacht beter maar het is even wennen om elkaar goed te vinden. De vaste patronen zijn er wel maar de looplijnen net iets anders. Zo komen we wel in de buurt van het doel maar de beslissende bal komt niet, of te laat, of is te doorzichtig zodat het niet komt tot kansen. Er wordt hard gewerkt maar een geniale ingeving ontbreekt. We zijn dichtbij met een kopbal van Jasper, die gaat via de lat over. Veel meer aanvoer krijgt hij echter niet. Als Jasper dan vanuit de spits begint te zwerven om de ballen te verdelen is ook de angel uit de aanval. De wisseling met Jochem is dan logisch maar ook hij weet niet het doel te vinden.

Ondertussen beseft OBW dat er wellicht iets te halen is in Harfsen, waar ze normaal gesproken al dik achter staan, zijn ze nu nog in leven en hebben inmiddels ook al een paar kansen gehad. Joost moest al twee keer ingrijpen en vlak voor rust wordt een open kopkans naast gewerkt. Harfsen mag nog niet eens mopperen dat we met 0-0 de rust ingaan.

Onveranderd komt Harfsen uit de rust. Natuurlijk zijn de afspraken nog eens herhaald en heeft iedereen braaf geknikt tijdens de rustbespreking, verschil maakt het niet. Weer de vaste patronen zonder enige verrassing, de verrassing komt van OBW. Die weten pardoes het doel te vinden als de spits vrij kan aannemen midden voor het doel. Joost redt tot twee keer maar dan wordt toch het net gevonden door de gasten, 0-1. Nu is het alarmfase 1 bij Harfsen. Het loopt voor geen meter en dan nu de achterstand. En het wordt er niet beter op, OBW heeft plots kans op kans en schiet ook de tweede binnen, de bal gaat knap langs Joost bji de tweede paal in het net, 0-2.

Nu is het stormlopen op het OBW doel. Dat krijgt tegenslag als de keeper begraven wordt door spelers bij een corner en vervolgens groggy weer opstaat. Ze hebben geen wissels meer (er was er ook maar 1 mee) en hij probeert het nog even maar moet even later opgeven. De rechterspits blijkt echter nog keeperskleren in de tas te hebben (het blijkt later dat hij gewoon de normale keeper van OBW is maar bij gebrek aan spelers mocht ballen) en gaat in het doel, wel staan ze nu nog dik 20 minuten met 10 man.

Dit geeft Harfsen wel meer mogelijkheden en nu stapelen de mogelijkheden zich op. Invallers zorgen voor verse longen maar het leidt maar niet tot grote kansen. Jasper is het dichtste bij, hij kan een voorzet van dichtbij volleren maar de keeper gooit zich er knap voor. Die is pas geslagen als een onschuldig schot van richting wordt veranderd door zijn verdediging en op de paal beland. De bal springt terug voor de voeten van jasper die ingelopen was., 1-2.

Nog luttele minuten resten Harfsen voor de gelijkmaker, maar die komt niet meer. De kans om flink te stijgen op de ranglijst is weg. Het mocht vandaag niet zo zijn maar het zat er dan ook totaal niet in. Volgende week nog maar eens proberen, eerst nog maar een trainen op doelpunten maken.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!