Harfsen 3 in een troosteloze derby tegen Almen

Sportpark 't Schoolder
7217 TE
Harfsen

Harfsen 3, gelukkig hebben we de foto’s nog.

3 oktober 2020, Harfsen 3 – Almen 3 (of 2? 2¼?)

En weer zijn de maatregelen verscherpt. We mogen nog voetballen, maar er mag niemand meer getuige van zijn. Onze talrijke en trouwe supportersschare  wordt daarmee zwaar getroffen, het tweewekelijkse uitje waar altijd zo verlangend naar wordt uitgekeken is van de baan, alles om het virus weer onder controle te krijgen. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog…

Tot overmaat van ramp is juist nu de derby Harfsen-Almen gepland, altijd goed voor spektakel, strijd, talrijke toeschouwers en een tot in de puntjes verzorgd aanvalsplan van coach Henk. Maar Almen zou Almen niet zijn als ze niet weer eens een konijn uit de hoge hoed toverden. Almen heeft gisteren besloten het 2e elftal (kansloos in hun competitie) terug te trekken en volledig toe te voegen aan Almen 3. Almen verlangt naar een kampioenschap en dat zal van Almen 1 nooit komen..

We zagen dus een voor Almen 3 groot aantal onbekende gezichten ( nou ja, ze vielen in voorgaande jaren ook regelmatig te zien in de 2e helft, als het 2e elftal weer terug was van hun eigen wedstrijd, maar al in de warmingup, nee daar nooit) maar H3 heeft vaker voor hete vuren gestaan en het moet gezegd: sporadisch vatte H3 dan geen vlam..

Getergd begon H3 aan de warmingup om daarna aan de wedstrijd te beginnen. Die ging toch aardig gelijk op. Almen had wat meer balbezit maar dat is het spelletje zoals H3 daar graag speelt, achterover leunen en dan met flitsende counters toeslaan. Aan de hand van gelegenheidsaanvoerder Jochem stond de verdediging als een huis, al moest Tim wel met een prachtige save al in de derde minuut ingrijpen op een schot vanaf de zijkant. Daarna kon Almen echter weinig gevaar meer stichten en kroop H3 af en toe goed uit de schulp.

Halverweg de eerste helft echter een slordigheidje, Tim schoot de bal in de voeten van een Almenaar (eentje van het 2e team, u weet wel) die vervolgens de bal over Tim heen lobde in het lege doel, 0-1.

Wie denkt dat H3 nu een deuk had opgelopen kwam bedrogen uit. Almen geloofde dat en moest in de 32e minuut een tegentreffer incasseren van Stiba die na goed jagen en doorzetten alleen voor de keeper de bal beheerst in de verre hoek schoof, 1-1. Meer dan verdiend en het werd ook de ruststand.

De Almense coach was overduidelijk niet tevreden en zette nog een leger Almen 2-spelers in het veld om snel weer een voorsprong te forceren, maar H3 zette ook nog maar weer een tandje bij en hield, op een paar korte fases na, gelijke tred met Almen. Voetballend zeker niet de mindere, sterker nog, de mooiste combinaties waren toch van H3 makelij. Almen stelde daar een grote dosis werklust tegenover, maar het werd ook wel duidelijk waarom Almen 2 uit de competitie was teruggetrokken.

Na goed werk, ook dat mag weleens gezegd worden, van Twan, gaf hij een goede, zij het net iets te zachte pass op Klaas die de bal nog goed kon inschieten, maar die werd op de lijn nog net weggewerkt door een Almen 2er. Goed doorzetten van Freek stelde hem ook in staat zelf alleen op de keeper af te gaan, maar helaas sprong de bal iets te ver van zijn voeten. Ook een schot van Klaas ging nog een metertje langs de paal waarna in de 88e minuut de buitenspelval niet helemaal sloot (al was het arbitrale trio het daar niet unaniem over eens) en een Almen speler alleen op Tim af kon gaan en scoren, 1-2. Wessel zag daarin reden om “hoog” te gaan spelen en daarmee zijn tegenstander de vrije ruimte te geven. Daar werd optimaal gebruik van gemaakt en in minuut 89 kwam daarmee de 1-3 eindstand op het bord.

Toch was coach Henk meer dan tevreden: “dit was by far de beste wedstrijd van het seizoen. We hebben nu de drie toppers gehad, volgende week begint de competitie pas echt!”  waren zijn woorden bij het afscheid in de kleedkamer om vervolgens thuis toch nog maar een biertje te pakken. Net als ieder ander van H3.