Harfsen 3 laat zekere winst toch liggen

Haartsestraat 57
7121 WJ
Aalten

Vandaag staat voor H3 de 4de wedstrijd van de competitie op het programma. Na 3 teleurstellende wedstrijden die allemaal verloren zijn gegaan kunnen we de doelstelling van ‘niets minder dan het kampioenschap’ al voorzichtig bijstellen, de oude doelstelling ‘minimaal 1 winstpot’ lijkt voor H3 toch iets reëler.

Met een iet wat smallere selectie van 13 man (oa de niet zo smalle Twan was afwezig) stapten we in de auto richting AZSV.  Henk heeft er vandaag vertrouwen in, mede doordat onze spits fik (Jarno) afgelopen seizoen 7 goals heeft gemaakt op het complex van AZSV. Een garantie voor goals zou je zeggen.

Aangekomen op het complex van AZSV werden we onthaald door een hele balustrade commissie aangevoerd door een vrouw met een kort pittig kapsel die waarschijnlijk Ingrid of Thea heette. Volgens haar zelfbedachte protocol mochten we alleen het complex op wanneer we in volledig tenue waren en aan konden tonen aantonen dat wij voor een wedstrijd kwamen. We stuurden onze voorzitter Wessel erop en na een intense onderhandeling werden we uiteindelijk toch toegelaten. Gelukkig maar..

Zoals altijd begon H3 met een uiterst fanatieke warming-up en daarnaast werd de tegenstanders ingeschat. Tot onze verbazing zagen we een bekende tussen de tegenstanders, althans zo leek het. H3 oud gediende Willem Veeneman leek zijn droomtransfer dan toch gemaakt te hebben en stond op het veld bij de tegenstander (zie foto hieronder). Broer Freek werd erbij gehaald en niets bleek minder waar, het was Willem niet. Misschien was het een verloren neef?

2020-10-10_AZSV-H3_04_Is_dat_Willem.jpg

De wedstrijd begon veelbelovend, achterin stond het stabiel en voorin werd er volop voor gevaar gezorgd. Al snel kwam dit tot uiting in de score. Tom krijgt de bal op 20 meter afstand en schuift de bal beheerst in de verre hoek. Henk kijkt tevreden toe. Niet veel later komt Fik door via rechts, hij kijkt voor de goal en ziet Stiba bij de 2de paal vrij staan. De voorzet is op maat en Stiba scoort de 0-2. H3 weet niet hoe ze met een voorsprong om moeten gaan beginnen wat nonchalant te worden. Dit resulteerde dan ook tot de aansluitingstreffer. H3 wordt wederom wakker geschud en neemt het initiatief weer over. Jeroen krijgt de bal op de 11 meter na een hoge bal de 16 in. Hij kan zelf schieten, maar kiest ervoor om de bal netjes af te geven aan Stiba die zijn 2de van de wedstrijd scoort. H3 gaat goed de rust in, 1-3.

In de rust lijkt iedereen ontspannen. We staan 1-3 voor en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Aad de Mos zou zeggen: “Dit is kaasje.”

In de praktijk bleek dit minder waar… Gedurende de 2de helft verloren we steeds meer het veldoverwicht voor we het wisten stond het 3-3. Een tegenvaller voor Henk en het team. De eindstand blijft bij 3-3, 2 verloren punten.

Jasper was er klaar mee en wil snel naar huis. Helaas liet zijn autoband dit niet toe…..

2020-10-10_AZSV-H3_08_Lekke_band_Jasper.jpg

Wel een leuke bijkomstigheid was nu dat ze toch nog van een balletje gehakt konden genieten.

2020-10-10_AZSV-H3_09_Bal_gehakt.jpg

Het eerste punt is binnen, laten er nog velen volgen dit jaar!