Harfsen 3 is de hoofdpartij van de dag

Jaspersweg 5
7103 AV
Winterswijk

Vandaag toog H3 naar het meest oostelijke deel van de Achterhoek. Klokslag kwart voor 2 trapte H3 um an, waarbij een auto nog even wachtte op Jasper, die dacht dat we klokslag kwart over 2 zouden vertrekken. Tweede inleg in de boetepot van dit seizoen.

Met zestien man sterk zouden we de punten gaan ophalen. Echter tussen Borculo en Groenlo werd de H3 colonne aangevallen door legers insecten., was dit al een voorteken voor een moeilijke middag?

Voor coach De Greef was het overigens een spannende week. Hij zou misschien gebeld kunnen worden, vanut Zeist, maar ene F. de Boer genoot toch de voorkeur.

Bij aankomst op sportpark Jaspers kon H3 gebruik maken van 2 kleedkamers, de nummers 11 en 16. Eén kleedkamer was trouwens misschien ook wel te klein geweest voor 16 man, hoe krijg je anders zoveel kleedkamers in het gebouw? Het kostte de coach wel extra wandelwerk om het plan de campagne aan de man te brengen.

Dat H3 op het hoofdveld zou spelen had de coach niet verwacht, astroturf is bepaald niet de favoriete ondergrond van H3. Eén sliding en je kan een tijdje op de blaren gaan zitten. Om van de korreltjes rubber die je tussen je bilnaad mee naar huis neemt maar niet te spreken…

Tijdens de warming up, rondootje en het afwerken op doel bleek al snel dat de meesten het vizier niet op scherp hadden staan. Met Tim op de goal begon H3 aan de wedstrijd, die de eerste 35 minuten gelijk op ging. En bij vlagen het begrip kelderklasse ontsteeg.

Maar een paar slordigheidjes in de laatste 10 minuten voor rust deden H3 toch nog de das om, zodat het met een 3-0 achterstand de kleedkamers opzocht.

Met wat kleine omzettingen probeerde coach De Greef het tij nog te keren. Door va banque te spelen, volgens de woorden van een oud verslaggever, bleef de schade met enig kunst- en vliegwerk nog beperkt. Maar twintig minuten voor tijd hees H3 de witte vlag en kon Winterswijk uitlopen naar 7-0.

Rest nog te melden dat Freek bij een 6-0 achterstand alleen op de keeper afging, met eenzelfde resultaat als in de warming up. De Winterswijkse doelman bracht redding en was hiermee zo bij dat hij waarschijnlijk vannacht niet zal slapen. En Freek waarschijnlijk ook niet!

Met nul punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van 0-10, ligt coach De Greef met zijn Feyenoordhart niet wakker. “Beter dan 0-20!” was zijn reactie.