Harfsen 3 trapt een nieuw seizoen af met hoge verwachtingen

Sportpark 't Schoolder
7217 TE
Harfsen

Het voelt onwerkelijk, voetballen na zo’n lange zomerstop. Onze laatste wedstrijd speelden we nog in het pre-corana tijdperk, een tijdperk waar we ons nauwelijks nog een voorstelling van kunnen maken, een tijdperk waarin we gewoon met alle spelers samen in één kleedkamer zaten, waarin we onbekommerd alle werkende douches tegelijk mochten gebruiken (niet dat dat er nou zoveel waren, er was er altijd wel een, soms twee, verstopt, verkalkt of anderszins uitgeschakeld) en waarin we na de wedstrijd in de kantine onbeschaamd dicht op elkaar aan een tafel konden zitten om de wedstrijd nog eens stuk te analyseren, of gewoon een paar flesjes bier wegklokten.

Het is allemaal niet meer. Verspreid over twee, misschien wel drie kleedkamers (H3 is momenteel ongekend populair, het lijkt wel een studentenvereniging!) bereidt de ploeg zich voor op de wedstrijd, en erna zitten we met zo’n plastic pisbeker buiten op  anderhalve meter van elkaar de anderen toe te schreeuwen in een te grote evenemententent.

Ook in een ander opzicht overigens zijn zaken volledig veranderd. Waar in de afgelopen, pakweg, 10 seizoenen de aandacht binnen de vereniging steevast uitging naar het vlaggeschip H1, en altijd de hoop was gevestigd op een kampioenschap of in ieder geval promotie van dat team, is de focus nu verlegd naar, jawel, H3! Dat heeft natuurlijk een oorzaak, of eigenlijk meerdere oorzaken. Want als H1 ook steevast er niet in slaagt de verwachtingen in te lossen, zelfs in seizoenen waarin het resultaat gewoon voor het oprapen lag, dan hoeft er maar iets kleins te gebeuren om een omslag in de verwachtingen te bewerkstelligen. En dat gebeurde, in het afgelopen seizoen. H3 eindigde niet als laatste in de competitie en dat gaf de (nieuwe) veurzitter zo’n boost dat hij H3 tot gedoodverfde kampioen bombardeerde in de H3-appgroep: Zaterdag 8 mei 2021 vanaf 18:00 uur kampioensreceptie!

Het moet gezegd, we hebben weer wat nieuwe gezichten in H3 mogen verwelkomen, zoals daar zijn Freek Veeneman, Michiel Welling, Erik “Busse” Klumper en Twan Muilerman. Maar dan praten we meer over verbreding van H3 (letterlijk of figuurlijk, dat laat ik aan de lezer ter beoordeling over) dan over versterking. En van de andere kant hebben trouwe spelers, die jarenlang de kracht van H3 hebben bepaald, afscheid genomen, denk daarbij aan mensen als Gerard Koldeweij, Hans Kuiperij, Rowdy Stempher, Peter Keizer en over een kortere periode, Guus Wilgenhof. Kortom, de reden voor deze omslag ligt meer in de telkens terugkerende teleurstelling om het resultaat van H1 dan op realiteitszin gestoelde verwachtingen van de kracht van H3.

Moar wie kiekt wè wat wodt!

En dat begon al met een appje op de zaterdagochtend van de leider van onze tegenstander van vandaag. Ze maakten excuses. Niet omdat ze door coronabesmettingen niet konden komen, maar omdat ze sterke spelers hadden aangetrokken en daarmee niet aan de doelstelling van deze competitie voldeden. Die was er immers op gericht om normaal gesproken kansloze teams een leuk seizoen te bezorgen met zo nu en dan ook een overwinning. Maar ja. Zet twaalf van die kansloze losers bij elkaar en dan onstaat er toch een gevoel dat er iets mogelijk is wat volkomen onmogelijk zou moeten zijn. En dan blijken losers ook maar gewoon mensen. Alles wordt uit de kast gehaald om toch maar dat doel te bereiken dat de meesten van hen tot nu toe nooit bereikt hebben: op de platte wagen door het dorp!

De wedstrijd ging dan ook gelijk op. Aan beide kanten was duidelijk te zien dat er een half jaar geen competitie was gespeeld, medespelers werden niet gevonden en passes kwamen altijd in de voeten van de tegenstander terecht. EGVV was de eerste die toch een combinatie wist op te zetten en ineens soepel door de Harfsense verdediging wist te glippen en ook debutant-doelman Busse wist te verrassen. 0-1 en dat was ook de ruststand, ondanks een dot van een kans voor Freek (hij heeft er naar eigen zeggen altijd drie nodig om er één te scoren) en een schot op de paal van Jarno, dat zeker een beter lot had verdiend.

In de tweede helft eigenlijk eenzelfde beeld.  Ook nu waren er kansen voor EGVV maar zeker ook voor H3. Freek kopte van dichtbij over het lege doel (tweede kans) en ook Jarno was weer niet gelukkig in de afwerking. En nadat Freek nogmaals alleen voor de keeper, die stijf links in het doel stond, alleen maar de bal rechts hoefde binnen te leggen, maar toch koos voor die linkerhoek, en daarmee zijn derde opgelegde kans niet wist te verzilveren, sloeg EGVV aan de andere kant wel toe, 0-2. Het geloof in een resultaat vloeide weg. EGVV kreeg meer kansen en scoorde nog drie keer. De uitstekend leidende scheidsrechter constateerde echter daarbij twee keer een buitenspelsituatie, waardoor de eindstand werd bepaald op 0-3.

Rest nog te melden dat de boetepot gevuld gaat worden door Nippel nadat hij met geel voor 5 minuten naar de kant werd gestuurd na opzichtig vasthouden van de tegenstander. Achteraf meldde hij dat de hij actie van Wouter vlak daarvoor, opzichtig vasthouden van de tegenstander, nog perfecter wilde uitvoeren. Niet geslaagd.