Harfsen naar solide winst in Winterswijk

FC Winterswijk 1

4e klasse E

3 oktober 2020 15:00

E. (Eddie) Hoogerwaard

Sportpark Jaspers
Jaspersweg 5
7103 AV
Winterswijk

Harfsen heeft de goede seizoenstart een prima vervolg gegeven in de op papier lastige uitwedstrijd tegen Winterswijk. Met een gedegen en goede pot voetbal werd de thuisclub op kunstgras knap en relatief eenvoudig met 2-4 opzij geschoven.

De beginfase was van beide kanten ietwat aftastend maar gaandeweg nam Harfsen meer en meer inititatief. Na 20 minuten beloonde Harfsen zichzelf voor het verkregen overwicht en via een prima vrije trap van Nick kwam het op 0-1. Binnen de minuut lag de bal echter ook aan de andere kant in het net toen Winterswijk via de snelle linkerflank doorkwam en de voorzet via de kluts wat ongelukkig achter de kansloze doelman Ten Have verdween. Harfsen liet zich niet van de wijs brengen door deze tegenslag en via goed combinatievoetbal creëerde het een aantal goede kansen. Na een half uur was er weer loon naar werken toen een goede corner van Ruben knap door Wilbert werd binnen gekopt (1-2). Daarna kwamen er kansen en kansjes op meer maar door het ontbreken van het broodnodige geluk en ook omdat een 100% penalty niet gegeven werd door de soms wat wispelturige fluitende scheidsrechter, werd de thee opgezocht met 'slechts' een minimale voorsprong voor Harfsen.

In de 2e helft werd het weer er niet beter op maar Harfsen bleef goed verzorgd voetbal spelen. Nadat eerst Luc Valkeman de paal nog had geraakt was het halverwege de 2e helft Ruben die zijn wekelijkse goaltje meepikte en de 1-3 noteerde. De buit leek binnen maar Winterswijk veerde nog een keer op en maakte een kwartier voor tijd met een knappe goal 2-3. Een spannend slotkwartier leek aanstaande maar zover liet Harfsen het niet komen. De ingevallen Bert teisterde eerste nog de lat na een prima aanval van Harfsen maar daarna gooide Mark de wedstrijd op slot door attent te reageren op een weggegeven rebound van de keeper. Daarna werd Harfsen nog een tweede overduidelijke penalty onthouden maar dit mocht de pret niet meer drukken. De punten werden daarna ingepakt en de derde winst op rij was een feit.

Harfsen beleeft hiermee een uitstekende seizoenstart met de volle buit uit drie wedstrijden en is nu gedeeld koploper met Helios. En laat dat nu net volgende week de tegenstander zijn van de mannen van trainer Wichers......

De titelfavoriet uit Deventer (overgekomen uit de 3e klas zondag en in de zomer versterkt met een aantal aankopen) voldoet tot dusver aan de hooggespannen verwachtingen maar het zal de punten zeker niet cadeau gaan krijgen op 't Schoolder. Harfen staat er op het moment goed op en kan zaterdag bovendien voor het eerst dit seizoen op volle oorlogsterkte aantreden. Het zal de huid dus ongetwijfeld duur verkopen.