Sponsors

Nieuw jaar voor Harfsen 3

3 januari 2021 10:45


2 januari 2021
Het voelt onwerkelijk, zo’n digitale nieuwjaarsreceptie. En onwennig is het blijkbaar ook nog, veel huiselijke geluiden, geschuif met stoelen, stiltes. Maar als het dan begint met veurzitter Wessel als enige kantinebewoner, en een stuk of 30 luisteraars in hun eigen huiselijke omgeving, is het praatje als vanouds.

En ook de quiz is leuk, er lijkt zelfs wat interactie te ontstaan als diverse mensen de microfoons opengooien. En er was iets nieuws! Een inspiratiesessie door onze trainer Gertie Wichers. Ik wist niet wat ik me ervan voor moest stellen. Ik had weliswaar oudjaarsavond gekeken naar Rad van het Jaar met Frank Evenblij, waarin een hilarisch filmpje voorbijkwam van een cyclustherapiesessie, ook heel inspirerend, maar ik vermoedde dat dit toch wat anders zou zijn. Gertie gaf gelukkig aan dat de sessie maximaal 5 minuten zou duren, maar iedereen weet dat als hij op zijn praatstoel zit, het een stuk langer gaat duren, en dat werd het helaas ook. Ik heb er eerlijk gezegd niet zoveel van meegekregen, mijn alvast geopende biertje verdiende ook wat aandacht, maar wel hoorde ik hem H3 daarin nogal eens vergelijken met kinderen beneden de 12 of met bejaarden boven 45. En daarmee was voor mij duidelijk dat Gertie niets, maar dan ook niets weet van H3. Speciaal voor Gertie daarom een voorstelrondje van alle H3’ers, misschien kan hij voor ieder individu dan een inspirerend, op maat gesneden, trainingsschema opstellen:

 

 • Cars Kuiperij: jonge hinde, kilometervreter, gezegend met de snelheid van een cheetah, met een fantastisch schot en een puike voorzet in de benen, hij weet alleen soms niet goed in welk been het op dat moment zit.

 • Edwin Klomphaar: gepokte en gemazelde aanvaller die met zijn gestroomlijnde hoofd menig tegenstander doldraait. Nog vaker echter zichzelf als hij de tijdens de warming-up vertoonde kunstjes in het echt wil proberen.

 • Erik ‘Busse’ Klumper: multifunctioneel inzetbare debutant (keeper, veldspeler, gitarist) die met een flinke dosis lef en inzet zich nu al de kenmerkende eigenschappen van de gemiddelde H3-er eigen heeft gemaakt. Achterover op de stoel genietend van Helft 3.

 • Frank ‘Enno’ Enderink: multifunctioneel inzetbaar als keeper, links- of rechtsback, echter niet elke week (of maand, jaar). Maar eenmaal aanwezig werpt hij zijn hele hebben en houden met tomeloze inzet in de strijd. Iets waar de veldonderhoudsploeg trouwens minder enthousiast over is.

 • Freek ‘Frenkel’ Veeneman: ook nieuw in H3, na wat voorbereidingsjaren in H1 en H2. Met zijn verschijning en imposante manen een “mannetje” dat ook nog bijna net zo snel is als onze cheetah Cars. Komt dan helaas vaak met zijn passen wat ongelukkig uit bij de bal waardoor zijn eerste doelpunt voor H3 nog steeds op zich laat wachten.

 • Jan Klumper: de oude rot die niet met een koffer, maar met een scheepshut vol ervaring op veel plekken inzetbaar is. Keeper, laatste man en spits, vaak eindigt het op die laatste positie, ongeacht waar hij begon. Vrije trappenspecialist, penaltyspecialist. Nog niet gescoord dit jaar.

 • Jarno Noordkamp: spits, die zich ook op andere posities flink kan laten gelden. Heeft vorig seizoen bewezen een aanwinst te zijn voor H3 en is bijna onnavolgbaar voor zijn tegenstander op zijn goede dagen. Heeft helaas ook slechte dagen.

 • Jasper Braakhekke: middenvelder die ondanks zijn leeftijd al enige jaren meehobbelt. Kan zich goed vastbijten in zijn tegenstander en schuwt een overtreding niet. Maar laat het spel ook nog weleens aan zich voorbijgaan omdat hij afgeleid wordt door.. ja, door wat eigenlijk?

 • Jeroen van de Schaaf: middenvelder die als rasechte Deventernaar aan zijn tweede seizoen in H3 bezig is. Veel inzet en een positieve instelling in het veld maken hem tot de ideale speler voor een coach, hij is op nagenoeg elke positie even goed inzetbaar. Relatief gezien dan.

 • Jochem Sletterink: voorstopper, back. Versterkte H3 gelijktijdig met andere jonge honden Cars, Jasper, Tim en Wouter. Is voor de duvel niet bang en ziet het als een uitdaging de meest imponerende tegenstander uit te schakelen. Zoekt de grens op en gaat er vervolgens soms overheen. Zijn verbluffende techniek maakt dat dat grensoverschrijdende uitschakelen ook te vaak in “de 16” gebeurt…

 • Jorik ‘Nippel’ Noordkamp: laatste man, centrale middenvelder die zich ook op andere posities flink kan laten gelden. Heeft de afgelopen seizoenen bewezen een aanwinst te zijn voor H3 en is bijna onnavolgbaar voor zijn tegenstander op zijn goede dagen. Heeft helaas ook slechte dagen.

 • Klaas Haak: back, middenvelder, voorstopper, nestor van de ploeg. Zeer waardevol door techniek, inzicht en vermogen de wedstrijd te “lezen” (en er over te schrijven). Is een voorbeeld voor al zijn medespelers die hij stuk voor stuk beter laat functioneren. Onmisbaar als sidekick voor zijn coach.

 • Michiel ‘Oele’ Welling: middenvelder, ook als verdediger inzetbaar. Net als Freek, Kappie, Wessel en Twan klaargestoomd in H2 en nu geschikt bevonden voor een plaatsje in de H3 familie. Schijnt een goed inzicht te hebben.

 • Patrick ‘Spetter’ Klumper: middenvelder, laatste man, ook als keeper inzetbaar. Technisch goed onderlegd, beschikt over een goede pass en vindt vaak een opening. En met de mond is-ie nog veel beter.

 • René ‘Kappie’ Strookappe: verdediger, bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van H3. Staat vaak op de juiste plaats als zijn tegenstander hem probeert te passeren. Wordt nog meer gewaardeerd als assistent-scheidsrechter.

 • Stefan ‘Stiba’ Groot Hulze: aanvaller, al vele jaren actief op het hoogste niveau van H3. Werkt serieus aan zijn conditie, wordt regelmatig in de ommelanden gesignaleerd als hardloper. Heeft zijn scorend vermogen serieus verbeterd dit seizoen, van 1 goal het gehele voorgaande seizoen, naar 3 nu in slechts enkele wedstrijden. Een laatbloeier, maar serieus op weg zijn broertjes te verbeteren.

 • Tim de Greef: aanvaller, keeper. De enige speler in de selectie die in staat is zowel als sluitpost als als diepste speler te fungeren. Niet tegelijk overigens, het is nogal een afstand. Speler met inzicht, schotkracht en gogme. En een eigen mening.

 • Tom Wilgenhof: middenvelder, aanvaller. De sterspeler, zoon van een legende, hing vele jaren tegen H1 aan. Met zijn snelheid, lengte en souplesse een genot om naar te kijken. Vaardig aan de bal, fluwelen traptechniek. En zeer bewust van zijn status.

 • Twan ‘Ointje’ Muilerman: de centrale middenvelder. Is in staat in zijn eentje een wedstrijd te beslissen, medespelers met een simpele pass vrij voor de keeper te zetten, met een achteloze beweging een keeper uit te spelen, het team op sleeptouw te nemen, een samenhangend geheel te maken van 11 individuen. Niemand begrijpt hem echter.

 • Wessel Ruiterkamp: veurzitter, aanvoerder, verdediger, trainer, warming-up manager. Altijd de rust zelve, bekijkt het spel en neemt daar zijn tijd voor. Tegenstanders profiteren daarvan.

 • Wouter Wuestman: verdediger. Al enkele jaren actief in H3 maar nog steeds een jonge hond. Loopt goed mee met zijn tegenstanders en wacht daarbij ongeduldig, als die jonge hond, af of de tegenstander hem de bal gunt. Vaak krijgt hij hem niet.

 • Henk de Greef: coach, spits. Al vele jaren een grote bron van inspiratie voor H3 en wijde omgeving. Heeft in de loop der jaren al meer dan 50 spelers opgeleid tot de rotsen in de branding die ze nu zijn, in het elftal, in de maatschappij. Heeft alles in zijn carrière meegemaakt, behalve een kampioenschap. De onverminderde gedrevenheid over al die jaren maakt hem tot het boegbeeld van H3, nee, van de hele club. Maar soms zet hij zichzelf in het veld.

 Uiteraard kan een ieder die niet bekend is met H3, maar na lezing van dit voorstelrondje nieuwsgierig is geworden naar deze unieke ploeg, de wedstrijden gaan bekijken op ’t Schoolder op zaterdagmiddag. Zodra het weer kan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!